carolinekoorn.reismee.nl

Jaja alweer een verhaal!

Dit keer ga ik het wat korter houden want vorige keer zaten we met het bekijken, selecteren, verwijderen en uploaden van de foto's erbij bijna drie uur op internet en daarvoor zijn we hier natuurlijk niet dacht ik zo.

De waitomo caves zijn zeer goed bevallen. Wij hebben daar een 5 uur durend caving gebeuren geboekt en vervolgens zijn we lekker in bikini in het gras gaan liggen. De eerste keer overigens dat het weer dit toeliet.

Om 10u was het melden bij het office van Rap Raft'n Rock (klinkt leuk toch) voor onze caving experience. Na 15min in een oud werkbusje hebben zitten hobbelen kwamen we aan bij de grot en mochten we meteen 27m abseilen. Ik mocht al eerste en voor ik door had wat er gebeurde werd ik zo het randje afgeduwd de afgrond in. Daar hangend moest je het touw laten vieren maar eigenlijk deed je niks en had onze gids alle controle over ons want soms liet ik het vieren en hing ik bleef ik hangen waar ik hing... Dat vond ik wel jammer en viel een beetje tegen, ik wilde gewoon heel hard naar beneden maar dat kon dus niet :(

Beneden in de grot aangekomen gingen we door de grot waden en naar de glowworms kijken. Echt heel mooi. Overal hele kleine lichtjes tegen het plafond van de grot. (Voor iedereen die niks te doen heeft, heeft een grot eigenlijk wel een plafond of heet dat anders??) Die larven zitten daar 9 maanden te eten, dan twee weken te slapen en dan gaan ze naar buiten. De mannetjes leven vier dagen buiten de grot en alles wat zei doen is sex hebben. Lui leventje lijkt mij zo. De vrouwtjes 2 gaan twee dagen zitten glowen om mannetjes aan te trekken en dan te paren en hun eitjes in de grot te leggen.Vandaag trouwens ook een kiwi gezien in gevangenschap en die slaapt ook 18u per dag, de andere 6u eet hij. Luie beesten hier als je het mij vraagt...

In de grotten hebben we ook nog met een rubberbinnenband wat rondgedoberd. Als laatste 'challenge' moeste we omhoog klimmen uit de grot wat serieus nog best lastig was. Maar wij waren natuurlijk supersnel boven haha!

Na ons avontuur zijn we direct naar Rotorua gereden en hebben wij ons in een mooie kitchen cabin in een holiday park geinstalleerd.In de Lonely Planet staat dat Rotorua een van de meeste zonuren van NZ heeft maar onderweg tot aan oensdagochtend 11uur heeft het pijpenstelen geregend... Die ochtendwas het plan om in een watervliegtuig over een Mt Tarawera te vliegen maar door de regen en bewolking werd dat gecancelled. Nu gaan we dat morgen weer een keer proberen. Dan maar de Polynesian Spa in.... vervelend... Lekker badderen in het warme water van de natuurlijke bronnen. 's middags zijn we naar Te Puia geweest. Dit complex bewaard de Maori cultuur en bevind zich op thermische grond. Er is ook een grote geiser en veel modderpoelen. Wij hebben hier een show bijgewoond van Maori's en rondgelopen bij de geiser en langs de modderpoelen.

Morgen dus met het watervliegtuig op pad!! Daarna zullen er weer wat mooie foto's komen. Wie niet kan wachten kan even op nicoleslijkerman.waarbenjij.nu kijken die heeft er al een paar opgezet.

Adios!

A short summary this time because the internetcafe closes in 15 minutes and we spend to much precious time in the internet cafes.

We had our caving experience! Rap Raft 'n Rock took us in an old van to the caves. We first started with abseiling 27 m which was lots of fun. Especially because i could go first and our guide pushed me off the cliff. But he was mostly in charge of my abseiling so i seemed i did it myself but actually i didn't so i couldn't go really fast. Down in the cave we explored the cave and saw all those little glowworms! That is so amazing!! Looks like disneyland :D We had to use our tube to go trough the cave. At the end we had to climb up the rock wall for 20m to get out of the cave.

At the moment we are in Rotorua were we visited the Polynesian Spa to relax a bit from our adventure. After that we went to Te Puia and had a look at the geysers and mudpools. We also attended a Maori show which was fun to see. The whole compex is on theric grounds with boiling water and mu everywhere.

Tomorrow we will explore the surroundings from the air in a waterplane. We will fly over the Vulcanic area and Mt Tarawera if i remember right. So next time lots of pictures again!!

Cheers!

Reacties

Reacties

Ferdy

Hey

Toch mijn tip gebruikt om Rap Raft 'n Rock te nemen. Was het tuben nog een beetje spectaculair?? Toen wij er waren was er een hele droge periode, dus niet zoveel water om in te tuben...

Veel plezier daar in NZ..

Misschien nog een leuke tip (zelf kwamen we er te laat achter).

Wanneer je je auto niet meeneemt naar het zuidereiland kun je ervoor kiezen om al skidivend van het noordereiland naar het zuidereiland te gaan.

moeder lil

Hai Ca

alles weer geprint en straks ga ik er lekker voor zitten. Ik verheug me op je verhaal, en alweer zo snel. Leuk hoor. vast bedankt en groetjes van de hollebalgies

pap en mam koorn

zo te lezen hebben jullie het naar je zin en dat is ook goed,we volgen alles en pap dirk tekent alles aan op de kaart en nummert jullie route,wat een avontuur, veel plezier meiden en pas goed op elkaar ,veel liefs van pa dirk en ma marian.

RAY

Dat verhaal van die glowworms kan wel autobiografisch zijn Ca, mannetjes lokken en paren:P

lin en Jean

klinkt allemaal weer avontuurlijk.

Maarruh "De mannetjes leven vier dagen buiten de grot en alles wat zei doen is sex hebben. Lui leventje lijkt mij zo."

Lui leventje? haal jij maar eens een leven in in 4 dagen?

buurtjes Kneeskade

Carolien, wat geweldig,dat we van jouw reis, op deze
manier mee kunnen genieten.Zijn jullie nu naar het
Zuider-eiland gegaan?
Vorige week zat er een ekster op "Barbarona"haar rug,
ging naar boven en bleef tussen z'n oren zitten.
Een berichtje van Carolien dachten wij.

pap en mam

wat een belevenissen meiden,wat een avonturen,we volgen jullie nog steeds op de kaart en willen er zelf ook wel bij zijn!Pas goed op elkaar en nog veel plezier.
liefs pap en mam

moeder lil

Caatje, Caatje

Wat een mooi verhaal weer!!!
Jullie maken wat mee zeg. Jullie zien ook zó veel. Te gek. Kunnen jullie het allemaal nog goed bevatten?Lijkt me dat het je op een gegeven moment duizelt. Al bijna 3 weken van het ene moois naar het andere.
Gelukkig hebben jullie de foto's als "geheugensteuntje"
Weer bedankt meid en groetjes ook aan Nicje van
Jan-Lil-Ray

pap en mam koorn

we hopen dat de ballonvaart nog door gaat,wat beleven jullie toch veel,het is iedere keer weer een belevenis om jullie avonturen te volgen
gr de koorentjes kneeskade

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!